Dejan Dubajić

Advokat | Partner

 +381 63 7113 841

 dejan.dubajic@dubajiclaw.rs

  /dejan.dubajic

Dejan Dubajić je osnivač i partner Advokatske kancelarije Dubajić iz Novog Sada (Advokat Novi Sad).

Dejan je osnovne studije završio na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu u 1% najuspešnijih studenata svoje generacije. Master studije iz oblasti kompanijskog prava završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu odbranom master teze na temu “Rešavanje sporova između članova DOO”. Tokom studija bio je stalni stipendista na republičkom i lokalnom nivou, kao i stipendista renomirane fondacije “Privrednik” iz Novog Sada. Nakon polaganja pravosudnog i advokatskog ispita, upisao se kao advokat u Advokatskoj komori Srbije i Vojvodine.

Dejan Dubajić obavlja funkciju Pomoćnika sekretara Beogradskog arbitražnog centra (BAC), koji predstavlja stalnu arbitražnu instituciju za rešavanje domaćih i međunarodnih sporova, pod okriljem Udruženja za arbitražno pravo. Trenutno pohađa specijalističke studije iz Poreskog savetovanja pri Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Dejan se izdvaja po bogatom iskustvu stečenom radom u pet advokatskih kancelarija, u kojima je tokom četiri godine radio sa preko 40 kolega na rešavanju najrazličitijih pravnih problema.
Karijeru je počeo radom u advokatskim kancelarijama u Novom Sadu (“Nikolić Savin”) i Beogradu (“Kopilović & Kopilović”), gde je radio sa stranim pravnim i fizičkim licima iz Kine, Italije i drugih zemalja EU u domenu privrednog prava, stečaja, radnog prava, prava intelektualne svojine i složenim postupcima pred organima uprave poput Komisije za zaštitu konkurencije i Agencije za privatizaciju.

Radom u advokatskoj kancelariji u Inđiji (“Jasika”), Dejan je stekao znanja iz oblasti rešavanja sporova, nekretnina, naknade štete, krivičnog, prekršajnog, porodičnog i naslednog prava, prvenstveno u radu sa domaćim fizičkim licima i javnim preduzećima. Svoju advokatsku karijeru nastavio kao advokat Novi Sad (“Žunić”), gde je radio na složenim projektima iz oblasti kompanijskog prava, sastavljanju privrednih ugovora, uključujući i ugovore IT prava, deviznom poslovanju, porezima, kriptovalutama i pravima stranaca. Radio je sa klijentima iz SAD, zemalja EU, Japana i drugih zemalja istoka.

Svoje internacionalno radno iskustvo stekao je kao praktikant radom u jednoj od najpoznatijih advokatskih kancelarija u svetu “Allen & Overy”, koja je prisutna na svim kontinentima u preko 30 zemalja sveta. Advokatsku kancelariju Dubajić osnovao je u cilju da inovativnim pristupom ponudi pravne usluge koje prate savremene tokove u privredi.

Kao aktivni član ELSA (Evropsko udruženje studenata prava) Novi Sad i Beograd, pohađao je Međunarodnu ELSA školu prava iz oblasti evropskog biznis prava održanoj u Beču i Bratislavi. Nosilac je brojnih priznanja i sertifikata, stečenih stručnim usavršavanjem iz različitih oblasti prava, od kojih su posebno važne obuke iz oblasti spajanja i preuzimanja privrednih društava (M&A), kriptovaluta i alternativnog rešavanja sporova – medijacije i arbitraže. Uspešno je završio obuku za medijatora – posrednika u rešavanju sporova.

Dejan tečno govori engleski jezik.

   Podeli stranicu   

Obrazovanje:

 • Pravni fakultet Univerzitet u Beogradu: Master kompanijskog prava
 • Pravni fakultet Univerzitet u Novom Sadu: Diplomirani pravnik

Nagrade i stipendije:

 • 2011-2012 Stipendija fondacije „Privrednik“ Novi Sad
 • 2010-2013 Stipendija opštine Inđija
 • 2009-2011 Stipendija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
 • 2009 Nagrada za izuzetan akademski uspeh u toku studija

Radno iskustvo:

 • 2019 - Advokatska kancelarija Dubajić, Novi Sad: Advokat i partner
 • 2018-2019 Advokatska kancelarija Žunić, Novi Sad: Advokat
 • 2016-2017 Advokatska kancelarija Jasika, Inđija: Advokatski pripravnik
 • 2016 Advokatska kancelarija Allen & Overy, Bratislava: Praktikant
 • 2016 Advokatska kancelarija Kopilović & Kopilović, Beograd: Advokatski pripravnik
 • 2015 Advokatska kancelarija Nikolić Savin, Novi Sad: Praktikant

Jezici:

 • Srpski (maternji), engleski
?

Let us know how can we help you or your business

Postavite nam pitanje. Popunite kontakt formu ispod da biste poslali poruku.