Ljubiša Radišić

EHS konsultant

 +381 63 7113 841

 ljubisa.radisic@dubajiclaw.rs

  /ljubisa.radisic

Ljubiša Radišić je EHS konsultant u Advokatskoj kancelariji Dubajić.

Stekao je zvanje diplomiranog inženjera zaštite životne sredine i master tehnologa za hemijsko inženjerstvo na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Karijeru počinje kao inženjer bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite životne sredine u kompaniji Grundfos Srbija. Na ovoj poziciji isključivo radi sa zakonskim regulativama u navedenim oblastima, kao i sa hemkalijama i otpadom. U tom periodu kompanija Grundfos Srbija dobija povelju ‘’28. April’’ za najbezbedniju kompaniju u Srbiji. Zajedno sa kolegama iz prestižnih srpskih kompanija ‘’Fiat’’, ‘’Coca-Cola’’, ‘’NIS’’ i ‘’Tarkett’’, a uz podršku Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva rada Republike Srbije, osniva „Klub dobre prakse“ u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, čiji je i dalje član.

Najpre je unapređen na poziciju senior eksperta za hemikalije u Grundfos grupaciji sa sedištem u Danskoj, da bi nakon toga promenio poziciju u senior eksperta zaštite životne sredine, koju obavlja i danas. Radeći za Grundfos grupaciju, Ljubiša je radio na globalnom unapređenju i vođenju projekata širom sveta u oblastima bezbednosti i zdravlja na radu i životne sredine, kao što su globalni sistem za upravljanje hemikalijama, osnovi cirkularne ekonomije, postrojenja za preradu otpadnih voda, razvijanje standarda i globalnih procedura, alat za procenu rizika i mnogi drugi. Radio je sa preko 40 domaćih i internacionalnih kompanija.

Postaje glavni auditor za ispitivanje razvoja alata unapređenja kompanija. Glavni je auditor i ekspert i za projekte uštede energije, vode kao i za implementiranje obnovljivih izvora energije. Danas implementira sisteme u Kini, Tajvanu, Južnoj Koreji, Singapuru, Indiji, Rusiji, SAD kao i u većini evropskih zemalja. Svojim znanjem i iskustvom daje izuzetno značajan doprinos Advokatskoj kancelariji Dubajić u radu sa kompanijama u oblastima koje su njegova ekspertiza.

Pohađao je razne radionice, a neke od njih su radionica prezentacionih veština, multi-kulturalno razumevanje, osnove menadžmenta u industriji. Nosilac je brojnih sertifikata i priznanja, od kojih je jedan od najznačajnijih sertifikat ‘’Andrew Sharman’’ o bezbednosti u poslovanju. Trenutno radi na dobijanju sertifikata za upravljanje projektima (Project Management).

Ljubiša tečno govori engleski jezik.

   Podeli stranicu   

Obrazovanje :

  • Tehnološko-metalurški fakultet Univerzitet u Beogradu: Master hemijskog inženjerstva
  • Tehnološko-metalurški fakultet Univerzitet u Beogradu: Diplomirani inženjer zaštite životne sredine

Stručna usavršavanja i priznanja:

  • 2014 - 2016 Interni auditor za ISO 14001, 45001, 50001, OHSAS 18001
  • 2016 Stručni ispit za savetnika za hemikalije
  • 2015 Stručni ispit o praktičnoj osposobljenosti za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu
  • 2014 Stručni ispit iz oblasti zaštite od požara

Radno iskustvo:

  • 2018 - Grundfos A/S, Danska: Senior Environmental Expert
  • 2016 - 2018 Grundfos A/S, Danska: Senior Chemical Expert
  • 2014 - 2016 Grundfos, Srbija: Senior EHS inženjer

Jezici:

  • Srpski (maternji), engleski
?

Let us know how can we help you or your business

Postavite nam pitanje. Popunite kontakt formu ispod da biste poslali poruku.