Mirko Dubajić

Konsultant za carinske propise i međunarodni promet robe

 +381 63 7113 841

 mirko.dubajic@dubajiclaw.rs

  /mirko.dubajic

Mirko Dubajić je konsultant za carinske propise i međunarodni promet robe u Advokatskoj kancelariji Dubajić.

Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na poslovno-pravnom smeru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Svoju poslovnu karijeru počinje radom u jednoj od najvećih špedicija na prostorima bivše Jugoslavije „Jugošped“ iz Novog Sada, radeći na poslovima referenta za međunarodnu špediciju za evropsko i azijsko tržište. Sopstveni biznis pokreće 1991. godine otvaranjem špedicije „Dunav-Trade“ iz Novog Sada, koja sa velikim uspehom pruža različite usluge gotovo trideset godina.

Poziciju istaknute špedicije u Vojvodini i šire, stekao je radom na poslovima međunarodne špedicije sa klijentima iz Srbije i regiona, najčešće pravnim licima kao vodećim kompanijama u industrijama proizvodnje papira, plastičnih i metalnih proizvoda, elektro materijala i dr. Posebno važna referenca njegovog rada jeste dvadesetogodišnja saradnja sa regionalnim liderom na tržištu papira „SCP“ iz Beograda i njegovim firmama ćerkama,  koja se ogleda u obavljanju kompletnih poslova uvoza robe.

Firma „Dunav-Trade“ iz Novog Sada pruža usluge carinskog zastupanja u međunarodnom prometu robe, kao što su uvoz robe, izvoz robe, privremeni uvoz i izvoz, aktivno i pasivno oplemenjivanje, reeksport i tranzit robe, skladištenje robe. Istovremeno, pruža kontinuirane konsultatnske usluge Advokatskoj kancelariji Dubajić u radu na slučajevima iz domena carinskog poslovanja, carinskih prekršaja i međunarodnog prometa robe.

Mirko govori ruski jezik.

   Podeli stranicu   

Obrazovanje:

  • Ekonomski fakultet Univerzitet u Novom Sadu: Diplomirani ekonomista

Stručna usavršavanja i priznanja:

  • 2002 Stručni ispit za carinskog agenta

Radno iskustvo:

  • 1991 - Špedicija Dunav-Trade, Novi Sad: Osnivač i direktor
  • 1989-1990 Špedicija Jugošped, Novi Sad: Referent na poslovima međunarodne špedicije

Jezici:

  • Srpski (maternji), ruski
?

Let us know how can we help you or your business

Postavite nam pitanje. Popunite kontakt formu ispod da biste poslali poruku.